Kjelsåstrikken er dokumentert lønnsom

Trikk på Kjelsås - minst like lønnsomt som da bildet ble tatt 31. mars 1999 (Foto: HP Lyshaug)
8. mars 2004:For få dager siden inviterte samferdselsbyråd Peter N Myhre gjennom Aftenpostens debattsider til konstruktivt samarbeid. Akkurat i det vi er i ferd med å ta invitasjonen på alvor, kommer et nytt leserinnlegg fra samme byråd på trykk i Aftenposten. Det er ikke særlig konstruktivt.

Å få Kjelsåstrikken på skinnene igjen, koster 30 millioner kroner mindre enn hva samferdselsbyråden tror (Foto: HP Lyshaug)
Myhre trekker oppgraderingskostnadene for Kjelsåsbanen i tvil, og påstår igjen at oppgraderingen av 500 meter sporvei mellom Disen og Glads vei vil koste 35 millioner kroner. Vi påstår - igjen - at kostnaden er en sjuendepart av denne summen.

Vi beklager Myhre, men du er blitt lurt. Sekretariatet for bytrafikk har fått tilgang på et tilbud fra en entreprenør, som dokumenterer at oppgraderingen vil koste 4,9 millioner kroner. Tallene du støtter deg til er fabrikkert av Sporveien, som ikke ønsker trikk til Kjelsås. Hvis du ikke stoler på oss, anbefaler vi at byrådsavdelingen selv innhenter priser for oppgradering. Deretter bør Sporveien stilles til veggs: Hvorfor villeder kommunens faginstans sin egen generalforsamling - deg - og forhindrer deg i å utøve ditt virke til beste for innbyggernes tarv?
Sekretariatet for bytrafikk nekter ikke for at kollektivtrafikk koster penger. Samtidig har vi dokumentert at Kjelsåstrikken er lønnsom i forhold til dagens bussdrift, noe Sporveien selv langt på vei også har innrømmet. Sporveisledelsens - eventuelt også din - motstand mot Kjelsåstrikken må derfor være ideologisk fundert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar