Om oss


Velkommen til Bytrafikk. Det er Sekretariatet for bytrafikk som står bak. Vi er en organisasjon som har som formål å presentere informasjon og gi råd om gode miljø- og transportløsninger i urbane strøk.

Vårt nettsted oppdateres kontinuerlig. Vi legger ut fortløpende informasjon der vi blant annet drøfter trikkens rolle i Oslos fremtidige kollektivtransportsystem.

Vi ønsker å se alle kollektivtransportmidler i sammenheng - trikk, buss, bane, båt og lokaltog, samt alternative nyvinninger, med deres styrke og svakheter. Vi ønsker også å se kollektivtransportens rolle i sammenheng med bytrafikkens øvrige aktører, privatbilene, nyttetrafikken, fotgjengerne og syklistene. Derfor har vi også valgt navnet Bytrafikk.

Sekretariatet for bytrafikk er ikke er knyttet til noen politisk organisasjon og representer ikke noen farge i det politiske landskap. Vi mottar heller ingen pengestøtte hverken privat eller offentlig. Vi som bidrar i Sekretariatet for bytrafikk har jobbet i mange år i forskjellige roller knyttet til samferdsel og vi ønsker å gjøre byer til et godt sted å leve.

Vårt primære mål er at kollektivtransporten styrkes. Den styrkes ikke gjennom å erstatte trikk med buss. Den styrkes ikke ved å redusere busstilbudet. Men bussen bør spille en sekundær og utfyllende rolle i en by som i praksis satser på kollektivtransport. Satsingen må komme i form av utbygging av skinnenettet i Oslo, for det er kun elektrisk transport på skinner som vil være i stand til å løse byens miljøproblemer og behov for transportkapasitet. Følg med på nettstedet - og hold deg oppdatert om hva som skjer innen kollektivtrafikken.

Etter generalforsamling i Sekretariatet for bytrafikk 29. mars 2006, består styret av:

  • Arne Harstad (leder)
  • Tore Taksdal Stubhaug (kasserer)
  • Tom Ole Bergerud (sekretær)
  • Nils Carl Aspenberg
  • Peder Valle
  • Arne Sommer

Sekretariatet for bytrafikk

c/o EB-gruppen DA
Postboks 3236 Elisenberg
0208 Oslo

Org NO 985 224 587
post@bytrafikk.no

Les vedtekter her