Linje 15 er død - Linje 15 lever

Linje 31X - nødløsning og lavkvalitetslinje! (Foto: HP Lyshaug)20. april 2004:
19. februar la Sporveien ned trikkelinje 15 i Trondheimsveien.
Dermed sprakk kapasiteten.
Sporveien har i stedet lansert en dyr nødløsning
.
Linje 31x er i virkeligheten erstatningsbuss for trikkelinje 15. (Foto: HP Lyshaug)
Løsningen heter 31X. I ettermiddagsrushet har Sporveien leid inn Sporveisbussene til å kjøre ekstraavganger mellom Jernbanetorget og Bjerke. "Tilfeldigvis" kjøres bussene til linje 15 sine avgangstider, og enkelte avganger er endog skiltet "Buss for sporvogn". Men som regel synes man det klarer seg med "31 Bjerke", nødtørftig nedkludret med sprittusj på papplate i frontruten. Avgangene kjøres med de eldste og dårligste vognene i Sporveisbussenes vognpark.

Dyr løsning
En kan spørre seg hvorfor Sporveien er villig til å betale for å leie inn denne tjenesten, som av de reisende må oppleves som et dårligere tilbud enn trikkeavgangene. For mens bussene ruller i Trondheimsveien, sitter det tiloversblevne trikkeførere på lønnet "møtetjeneste" i Oslotrikkens kantine på Grefsen.

Høyst sannsynligvis er passasjerer og driftsselskap her offer for Sporveiens strategi for å legge ned trikken i Trondheimsveien. Dette er en strategi Oslos bystyre tydelig har sagt fra at de ikke ønsker. Konklusjonen må være at linje 15 er tilbake på ruteplanen så fort anledningen byr seg.

Trikk til Bjerke?
For øvrig bør vi kanskje ta destinasjonen "Bjerke" som tegn på at denne sporveisforlengelsen nå snart bør bygges? Sporveien har i årevis vurdert å legge en trikkelinje fra Sinsen via Aker sykehus til Bjerke og Tonsenhagen. Mengden av busser i Trondheimsveien skulle være bevis godt nok på at det er marked for en slik linje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar