Husk å søke NSBs miljøstipend


17. februar 2009:
15. april i år går søknadsfristen ut for å søke NSBs miljøstipend. I 2008 var Norges Naturvernforbund, Den Norske Turistforening (DNT) og Riksteatret, blant vinnerne. I år kan det bli deg eller din organisasjon.

Formålet med NSBs miljøstipend er å påskjønne og inspirere til innsats for et bedre miljø, sier NSB i en pressemelding. Stipendet ønsker å synliggjøre det ansvar og de muligheter som finnes ligger i det å finne miljøvennlige alternativer. Saker det søkes støtte til, må være i tråd med verdier som bedre miljø, samfunnsansvar og nytte, og ha en tilknytning til transport og samferdsel.
-NSB er en aktør som kan gjøre mye for miljøet. Men det kan også hver enkelt av oss! NSB ønsker gjennom miljøstipendet å oppfordre organisasjoner, bedrifter og enkeltpersoner til å ta ansvar for de miljømessige utfordringene vi står ovenfor, sier konsernsjef i NSB Einar Enger.
Kreative miljøtanker
Saker det søkes støtte til, må være i tråd med verdier som bedre miljø, samfunnsansvar og nytte, og ha en tilknytning til transport og samferdsel. Søknadene i forrige runde viste en stor spredning i foreslåtte aktiviteter, og det gjorde også vinnerne. Enkelte viste stor kreativitet og tolket miljøbegrepet vidt. Riksteateret fikk støtte til å invitere skoleklasser til sin landsomfattende turne med forestillingen Dråpen. Den Norske Turistforening ønsker å bruke pengene til å styrke deres turplanleggingsverktøy, slik at kollektivtransport kan knyttes opp til turmålet. Norges Naturvernforbund skal bruke pengene til å dokumentere kortsiktige og langsiktige effekter av veiutbygging i tettbygde strøk. Stiftelsen Nordland nasjonalparksenter fikk penger for å videreføre sine CO2-uker rettet mot skoleelever. Utviklingsfokus ønsker å sette i gang et prosjekt som kombinerer fysisk aktivitet og miljøbevissthet.
Søknadsfrist for NSBs miljøstipend er 15.april. Alle med gode miljøprosjekter kan søke, understreker NSB.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar