Årsberetning og regnskap for 2004

Styret har i 2004 bestått av:
  • Hans-Petter Lyshaug (leder)
  • Tore Taksdal Stubhaug (kasserer)
  • Øistein Øisjøfoss
  • Nils Carl Aspenberg
Det har vært noe mindre utadrettet aktivitet i 2004 enn i foregående år. Til tross for dette har det også i denne perioden blitt lagt ned mye frivillig arbeid for kollektivtrafikken.
Det har vært avholdt et kveldsseminar, som tok for seg planer for Oslotrikken, og ble avholdt i Oslotrikkens lokaler i Storoveien. Innledere var, foruten sekretariatets egne krefter, trikkedirektør Leif Øverland og Civitas-forsker Gustav Jensen. For øvrig har det vært avholdt "rundt bordet"-møter for medlemmene.

Også i 2004 har det vært utstrakt kontakt med ulike politiske partier. Spesielt skal nevnes at det har vært gjort forsøk på å oppnå kontakt med byråd for samferdsel og miljø, Peter N. Myhre (FrP), dog uten gjennomslag, da det ikke har vært mulig å få svar på skriftlige henvendelser. Myhre har dog vært aktiv i avisdebatt der Sekretariatet også har deltatt. Medlemmer fra foreningen har deltatt i høringer i regi av Samferdsels- og miljøkomiteen i Oslo kommune, samt at det har vært kontakt av mer uformell karakter.

Sekretariatet for bytrafikks styre noterer med tilfredshet at både Kjelsås- og Kolsåsbanen gjenåpnet den 22. november 2004, og er ubeskjedne nok til å regne foreningens arbeid som medvirkende til utviklingen. Mer beklagelig er det at automatbanen til Fornebu nå er vedtatt, og potensialet for at realiseringen av vedtaket vil feile, er stort. Sekretariatet vil fortsette arbeidet med å få omgjort vedtaket. Det er oppnådd god kontakt med AS Oslotrikken i 2004, og styret vil arbeidet for at denne kontakten skal fortsette.

Det har også vært kontakt med folkeaksjonene på Kolsås og Kjelsås. Foreningen har maktet å engasjere seg i bybanedebatten i Bergen, ikke minst takket være stedegne representanter der, og vi registrerer med tilfredshet at dette prosjektet nå ser ut til å kunne bli realisert. Foreningens hjemmesider, www.bytrafikk.no, har vært jevnlig oppdatert. Flere av foreningens medlemmer har vært aktive i avisdebatter.

Styret ytrer likevel en viss bekymring for organisasjonens fremtid, da det etter gjenåpningene av de før nevnte strekningene har utfordrende å engasjere medlemsmassen til dåd og innsats. Styret understreker nødvendigheten av at arbeidet fortsetter, noe ikke minst kontakten med politiske partier o.a. bekrefter: Det er behov for vår røst også i fremtiden.


Det vises for øvrig til vedlagte regnskap.

Oslo, den 12. april 2005
Hans-Petter Lyshaug
(sign)
Øistein Øisjøfoss
(sign)
Tore Taksdal Stubhaug
(sign)
Nils Carl Aspenberg
(sign)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar