Kjelsåsbanen asfalteres!

15. februar 2003: Det har den senere tid blitt meldt at det foretas asfaltering på og rundt skinnegangen mellom Disen og Sanatoriet holdeplass. Asfalteringen er angivelig utført på oppdrag av Oslo Sporveier for å utbedre huller i veibanen rundt skinnegangen.
Foto: K. Wathne
Senest fredag 14. februar ble det utført slikt arbeid mellom Glads vei og Sanatoriet. Det begynner nå å bli mye asfalt også oppå skinnegangen, også på steder der det strengt tatt ikke har vært nødvendig med slike "reparasjoner".

Det kan derfor være grunn til å tro at noe av arbeidet utføres i den hensikt å gjøre det vanskelig å reetalere trafikken på Kjelsåsbanen, stikk i strid med bydelens eget ønske. Torsdag 6. februar vedtok bydelsutvalget å be byrådet fremskaffe midler til utbedring av banen for å få trikketrafikken i gang igjen. En reetablering av trikketrafikken vil i følge Sporveiens egne beregninger også være økonomisk mer gunstig en erstatingsbusstrafikken, som er dyr, medførerer sikkerhetsrisiko og irritasjon for passasjerne ved omstigning på Disen. Dette har allerede ført til stor trafikknedgang.

Det er derfor grunn for alle som ønsker Kjelsåstrikken tilbake på skinnene, å følge nøye med på hva som skjer på og rundt banen i tiden som kommer. Det er ingen grunn til  at "sniknedleggelelsen" vi var vitne til i november 2002 skal gjøres permanent. Kanskje også samferselsbyråden bør følge med hva som skjer på Kjelsåsbanen: Hilde Barstad var som kjent tidlig ute i fjor høst og meddelte at det ikke var aktuelt å asfaltere noen skinnegang.

post@bytrafikk.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar