Fornebubanen: Fornuftig snuoperasjon Edit
Foto: Sekretariatet for bytrafikk 2. mai 2007:
Sekretariatet for bytrafikk gratulerer Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet og Fremskrittspariet med en ansvarlig holdning i forhold til Fornebubanen: Først buss og deretter bybane så raskt som mulig.
Etter at denne flertallserklæringen ble kjent, benytter Sekretariatet for bytrafikk anledningen til å oppsummere de siste ukenes utspill: Vi har nå et flertall av politikerne som kommer til å si ja til en bybane med en midlertidig bussløsning, og så har vi et knapt mindretall av politikerne som, sammen med næringslivet og utbyggerne på Fornebu, advarer mot at bussløsningen blir permanent. Vi stiller derfor følgende spørsmål: Vil det i hele denne forsamlingen finnes en eneste person som ikke ivrer for at bybanen skal bli bygget så raskt som overhodet mulig? Ingen har uttrykt motstand til bybanen som sådan, bare at de tror det vil bli forsinkelser, eller at bybanen aldri vil bli bygget. Flere av disse personene sitter med nøkkelen til at det lar seg gjøre. Skal vi nå få se at planleggingen starter allerede i mai, at kommunen foretar en rask saksbehandling og at den nye reguleringsplanen er plass på rekordtid? Vil eiendomsbesitterne stille seg velvillige til omdisponering av tomter? Vil politikerne i både Oslo og Akershus treffe raske beslutninger og ikke minst sørge for bevilgningene er på budsjettet i forkant?

Foto: Sekretariatet for bytrafikk









 





Flere partier har nå vist at de kan ta ansvar. Sekretariatet for bytrafikk håper at det også gjelder arbeidsprosessen etter at en vedtak om buss og deretter bybane (trikk) er fattet.

Linker
NRK Østlandssendingen 28.04.07 - Frykter buss til Fornebu
Budstikka 27.04.07 - Raser mot nei til Fornebubane
Oslotrikken 27.04.07 - Neste stopp: Fornebu!
Aftenposten 27.04.07 - Seier for fornuften
NITO 26.04.07 - Sier nei til førerløs bane
Budstikka 25.04.07 - Automatbanens dødsstøt
Aftenposten 25.04.07 - Dropper automatbane
NRK Østlandssendingen 25.04.07 - Dropper svevebane


Til Sekretariatet for bytrafikks artikkelsamling om Fornebubanen

Kontakt Sekretariatet for bytrafikk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar