Frekt og feil fra Myhre

Homansbytrikken er ingen konkurrent til Kjelsåstrikken når det gjelder milder til drift og vedlikehold (Foto: HP Lyshaug)
24. februar 2004:
Samferdselsbyråd Peter N. Myhre har sendt brev til Samferdsels- og miljøkomiteen i Oslo kommune, der han forsøker å fremstå som Homansbytrikkens reddende engel. Men dessverre blir det da ikke midler til gjenåpning av Kjelsåstrikken, uttaler Myhre til NRK Østlandssendingen.

Dette er rent sludder fra byråden. Homansbytrikkens trasé er definert som riksvei, og faller da inn under finansieringsordninger fra Statens vegvesen. På grunn av 1905-jubileet neste år blir disse midlene kanalisert til Karl Johans gate og sentrum, men etter dette vil det igjen være mulig å finansiere blant annet fornyelsen av Homansbytrikkens trase med statlige midler. Frem til disse midlene blir tilgjengelige vil det kun være behov for mindre vedlikeholdsarbeid på skinnegang og kjørelening, hvis kostnader vil være småpenger i forhold til de 40 millionene Myhre presenterer, og langt fra noen grunn til å sløyfe gjenåpning av Kjelsåstrikken.

Da opinionspresset fikk byrådet til å redde Homansbytrikken fra nedleggelse i fjor, var det under forutsetning om at trafikkbildet i Bogstadveien og Hegdehaugsveien ryddes opp, slik at trikken prioriteres. Dette krever en vegg-til-vegg fornyelse av gatebildet. Hvordan dette skal gjøres, har man tid til å planlegge i detalj frem mot årsslutt 2005.

Peter N. Myhres utspill kan kun anses som et forsøk på å overbevise Venstre, som sitter i vippeposisjon, om å ikke støtte gjenåpning av Kjelsåstrikken ved bystyrets behandling av kollektivmeldingen den 17. mars. Oslo Venstres leder Ola Elvestuen skal ha honnør for å ha gjennomskuet Myhres utspill.

Les brevet fra Myhre til Samferdsels- og miljøkomiteen
Se Peter N Myhres uttalelser på NRK Østlandssendingen sin vevside

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar